Ik heb ADHD! Wat doe ik ermee?

Lijd jij of je kind aan ADHD? Wil je hier van af of er beter mee om kunnen gaan? Maak dan een afspraak voor een waarnemingssessie bij Studio Liefde! De life designer gebruikt de energetische bewustzijnsmethode om te achterhalen waar jouw klachten precies vandaan komen (virus, voeding, hechtingsproblematiek). Zo kan de life designer je begeleiden in het proces naar het creëren van de rust die jij in je leven nodig hebt en kun jij je leven weer gaan vormgeven zoals jij dat wilt (bijvoorbeeld zonder medicatie)!

Afspraak maken

ADHD medicatie
In Nederland gebruiken ongeveer 150.000 a 200.000 Nederlanders (met name kinderen en jongeren tussen de 11 en 20 jaar) dagelijks medicijnen tegen ADHD. De verschijnselen van het drukke, ongeconcentreerde kind of volwassene lijkt steeds meer deel uit te maken van onze maatschappij.

Onder invloed van medicatie met het methylfenidaat dat verkocht wordt onder de merknamen Ritalin en/of Concerto worden ADHD’ers omgetoverd tot rustige leden van onze samenleving. Dit lijkt vooral ouders en leerkrachten goed te doen. De reguliere wetenschap zegt dat de oorzaak van ADHD is dat er onvoldoende dopamine en noadrenaline aangemaakt wordt bij mensen die lijden aan dit syndroom. De medicatie zorgt ervoor dat deze ontbrekende hormonen worden aangemaakt.

Virus & ADHD
Uit ervaring van onder andere natuurgenezers is al vaak gebleken dat mensen die de diagnose ADHD krijgen, een virale infectie dragen. Het virus nestelt zich bij bij mensen in het centrale zenuwstelsel. Hier veroorzaakt het zoveel onrust dat er een neurologische overprikkeling ontstaat. Dit kan de overprikkeling en het gedrag bij mensen met ADHD veroorzaken, waardoor concentratieproblemen ontstaan en grote onrust. Het lijkt erop dat dit virus van ouder op kind wordt doorgegeven. Eigenlijk is het virus niets anders dan een hardnekkige kinderziekte die vrij snel behandeld kan worden.

Hechtingsproblematiek & ADHD
Toch kan ADHD ook voortkomen uit een verstoorde hechting op jonge of latere leeftijd. Als kinderen niet de warmte en het vertrouwen krijgen te mogen zijn wie ze zijn van hun ouders of opvoeders kan dit gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de hersenen. Dit zorgt ervoor dat symptomen van ADHD zich voordoen. Ook verkeerde verbindingen die gemaakt worden naar aanleiding van een heftige gebeurtenis, dat later vaak een trauma lijkt (bijvoorbeeld het overlijden van een van de ouders) kunnen ADHD veroorzaken.

Voeding & ADHD
Daarbij zijn er wetenschappelijke onderzoeken geweest naar het ontstaan van dit syndroom. We noemen hier voedseladditieven, suiker gebruik, aspartaam in alle light dranken, kauwgom en niet te vergeten de bijzonder wrede internetspelletjes die met een duizelingwekkende snelheid op het bewustzijn van het kind inetsen.