Help! Ik heb Herpes!

Help! Ik heb koortslip! Wat doe ik ermee?
Ken je dat? Staat er een belangrijk (sociaal) evenement in je agenda, zoals het geven van een presentatie, het bijwonen van een bruiloft of bijvoorbeeld een fotoreportage met je familie en precies op dat moment heb je een koortslip.

Koortslip en de aantasting van de slijmvliezen van het geslacht worden veroorzaakt door het Herpes-simplexvirus (HSV) 1 en 2. In de volksmond heet deze aantasting ook wel herpes. Er is dus echter een verschil tussen Herpes 1 en 2. Ze stammen van de familie Herpesviridae (Herpesvirussen) die meerdere Herpesaandoeningen veroorzaakt dan HSV 1 en 2.

Afspraak maken

Herpes 1
Human herpesvirus 1 is het meest voorkomende soort, en verschijnt in de vorm van koortsblaasjes, meestal rond de mond als koortslip, maar ook andere locaties, (bv. schouder, wang) zijn mogelijk. Ook een oogontsteking (herpes-simplexkeratitis) kan het gevolg zijn. 80% van de bevolking heeft antistoffen tegen HSV-1. HSV-1 is seksueel overdraagbaar.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Herpes-simplexvirus)

Herpes 2
Human herpesvirus 2 is hoofdverantwoordelijk voor herpes genitalis. 20% van de bevolking heeft beschermende antistoffen hiertegen. Overdracht van het virus door asymptomatische dragers (nooit klachten, wel virusdrager) is mogelijk, zelfs na vele jaren. In toenemende mate veroorzaakt HSV-1 echter ook herpes genitalis door orale seks. HSV-2 kan daarnaast in principe ook een koortslip veroorzaken, hoewel dit veel minder vaak voorkomt.

Hoe kom ik eraan?
Herpesvirussen worden regelmatig gevonden bij mensen met parasitaire aandoeningen. Natuurgenezers nemen vaak de pancreasparasiet (alvleesklierparasiet) waar. Wanneer de pancreasparasiet in het lichaam aanwezig blijft, verschijnen er opnieuw herpesvirussen. Ook in een vervuilde lever kunnen herpesvirussen groeien als een soort rottingsorganisme.

HSV is vaak niet gevoelig voor antibiotica
Herpes komt van het Griekse woord herpien, wat kruipen betekend. Herpesvirussen zijn in de reguliere geneeskunde moeilijk te bestrijden omdat ze niet gevoelig zijn voor antibiotica. In de natuurgeneeskunde wordt aangeraden om voedingsmiddelen met het aminozuur arginine te vermijden. Arginine treffen we voornamelijk aan in cacao en allerlei noten en pinda’s.

Verder heeft een herpes uitbraak vaak te maken met stressvolle periodes in iemands leven, ook overmatige UV straling kunnen een herpes uitbarsting uitlokken. Het aminozuur L-lysine heeft een remmende werking op herpes virussen. Lysine vinden we met name in kiemen van zaden en bonen. Ook is dit aminozuur verkrijgbaar als voedingssupplement.

Hoe kom ik van Herpes af?
Alleen het aminozuur l-Lysine gebruiken heeft niet als gevolg dat de Herpes verdwijnt. Daarvoor is het nodig dat de pancreasparasiet niet meer aanwezig is in het lichaam. Om deze parasiet ‘uit te werken’ kan gebruikt worden gemaakt van de frequentie van elementen die in de natuur bestaan (denk aan Radon, Cadmium, Samaruim. Lawrencium etc.).

Om er zeker van te zijn dat je het juiste element gebruikt kun je een afspraak maken met life designer Sabine van Studio Liefde. Klik hier voor het maken van een afspraak!

Wij wijzen je de weg naar een vitaal lichaam en gezonde geest, zodat jij je leven verder vorm kan geven!