Studio Liefde – Een praktijk draaien zonder liefde?

‘Liefde’ wat is dat ook alweer? Hoe voel ik dat? Heb ik niet de verkeerde naam gekozen voor mijn praktijk?Sabine Wensink

Studio Liefde, zo heet mijn praktijk. Het afgelopen jaar heb ik een worsteling gehad met mijn gedachten en mijn gevoel. ‘Liefde’ wat is dat ook alweer? Hoe voel ik dat? En hoe kan ik jou de weg wijzen naar een vitaal lichaam en gezonde geest wanneer ik de liefde niet voel?

Met deze vragen in mijn achterhoofd en een bevroren hart reisde ik op 1 mei 2016 af naar Limburg voor de ‘ Rebirth of the Soul’ week van De Gewijde Reis. Die bewuste zondag had ik geen idee wat deze retreat zou brengen, of eigenlijk beter gezegd, hoe levens veranderend dit zou zijn.

Nu, twee reizen met moeder Ayahuasca, meerdere workshops en activiteiten later heb ik gevoeld wat liefde is. Om dat te kunnen ervaren reisde ik naar de donkerste plekken van mijn ziel. Zo donker dat ik er van alles uitgooide. In de afgelopen jaren was ik mijzelf gaan haten en daar ‘kotste’ ik letterlijk van daar op het matras tussen 49 andere reizigers in de ceremonieruimte. Ik droogde uit, had een lijf vol adrenaline en kon na 9,5 uur toen ik eindelijk uit gereisd was niet slapen. Wat volgde was een nacht van verwarring, waarin ik geen hulp durfde te vragen. Liefde aan mijzelf geven was iets dat ik op dat moment niet kon.

Maar hoe lang houdt een hart het vol in de bevriesstand, wanneer het omringd wordt door begeleiders die vanuit hun authenticiteit met liefde jou je geluk gunnen?

Langzaam brak de muur die ik de laatste jaren had gebouwd af. Mijn ziel wilde thuis komen. Eerst in de healing circle, toen in de zweethut, via Sacred Language of the Heart en Soul Retrieval richting de 2e Ayahuasca reis, waarin ik zoveel liefde voor mijzelf voelde dat ik uitbarste in een lachbui.

Plots draaide het gevoel van zelfcompassie naar het ontvangen van compassie. In mijn visioen liet een vriendin mij zien hoe onvoorwaardelijk ze van mij houdt. Wat volgde was een onophoudelijke stroom tranen. Tranen van dankbaarheid en verdriet. Verdriet dat ik zo lang geen liefde kon voelen. Dat ik angst had niet datgene te kunnen geven wat ik zelf nodig had. Mijn veilige vastgeroeste patroon dat me weerhield om mijn kracht te vinden binnen het contact met anderen.

Ik zal mijn ervaringen bij De Gewijde Reis nooit vergeten. En ik kijk er ontzettend naar uit mijn hervonden liefde en opgedane kennis te gebruiken om jou vanuit Studio Liefde te begeleiden. Het enige dat ik van je vraag is of ik jou dan in je kwetsbaarheid mag ontmoeten?

Aho.

Afspraak maken