Studio Liefde presenteert Fluro Friday Scheveningen 2019

Fluro Friday Scheveningen

Deze zomer zal de kustlijn in het gebied tussen het noordelijk havenhoofd en de eerste golfbreker in Scheveningen drie keer fluorescerend kleuren. Tijdens de eerste drie edities van Fluro Friday Scheveningen bij The Shore, Aloha en Hart Beach op vrijdag 26 juli, 23 augustus en 20 september kunnen mensen meedoen aan een yoga activiteit, surfsessie of zwemactiviteit.

Fluro Friday is een wereldwijde beweging en een initiatief van Stichting OneWave uit Australië. Hun recept om geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken is simpel: zout water therapie, surfen, yoga en fluor waarbij jong en oud welkom is! 

De surf als therapie
Sabine Wensink van Studio Liefde, initiatiefnemer van de Scheveningse edities, vertelt over haar behoefte om deze activiteit te organiseren: 

Op mijn achttiende begon ik met surfen, een jaar voordat mijn moeder aan kanker overleed. Surfen bracht me op dagen van rouw en extreem verdriet verzachting in het hier en nu. Ook groeide mijn zelfvertrouwen door het contact dat ik met de zee hadSabine Wensink - Eigenaar Studio Liefde

Uiteindelijk bleek surfen alleen niet meer genoeg om door haar uitgestelde rouw heen te komen. Zij zocht daarom professionele ondersteuning bij een Gestalttherapeut. Zij begeleidde haar tijdens donkere dagen van rouw en depressie. Nu Sabine zelf afgestudeerd Gestalttherapeut is heeft zij behoefte om haar twee grote passies, namelijk surfen en therapie geven, in te zetten om verlichting en plezier te brengen in de soms donkere momenten van mensen hun bestaan. Vanuit haar eigen ervaring kan zij zeggen: ‘Het is OK als je even niet OK bent!’ En dat is precies waar Fluro Friday voor staat!

Anti-bad vibe cirkel
De middag start gezamenlijk om 16.00 uur bij de surfschool van die dag van waar deelnemers naar het strand lopen om de begeleide anti-bad vibe cirkel te starten. Deze cirkel gaat over het creëren van een veilige omgeving om in te checken bij de crew. Zo geeft de crew de kans mensen hun verhalen te laten delen. Als niemand wil delen, is dat helemaal cool, zolang iedereen weet waarom we ons in fluor kleden. Of je nu een diagnose hebt of niet, in behandeling bent bij een psycholoog, arts of therapeut of omdat je een familielid hebt die door een moeilijke tijd gaat. Iedereen is welkom! Samen maken we ons sterk om geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken!

Activiteiten
De yoga les wordt aangeboden door partners Reakt PG en Stichting Anton Constandse. Voor de mensen die nog niet kunnen surfen wordt een surfles aangeboden van 1,5 uur. De kosten voor een les zijn 20 euro. Ooievaarspashouders betalen 10 euro. Ook kunnen mensen op eigen initiatief in hun fluor outfit een stukje gaan zwemmen of spelen in de golven.

Onderzoek surf therapie
Uit onderzoek blijkt dat surfen als therapie bijdraagt aan de groei van: fysieke gezondheid en verbeterde geestelijke gezondheid. Het verbetert daarnaast welzijn zoals; vertrouwen, zelfvertrouwen, coping en veerkracht, persoonlijke empowerment. Uit onderzoek blijkt ook dat de zee op zichzelf een helende werking heeft door de lading ionen en je daarom elke keer wanneer een golf breekt je even opgeladen wordt met positieve vibes. Geen wonder dus dat de Scheveningse kust vol ligt met surfers!

Deelname
Om 16.00 uur verzamelen deelnemers in hun fluorescerende outfit bij de surfschool met je yoga mat of surfboard. Deelnemers die nog niet kunnen surfen en dit willen leren geven zich op door een mail te sturen naar info@studioliefde.nl o.v.v. Surfles Fluro Friday en de datum van hun voorkeur(en) in het onderwerp. Deelnemers kunnen ook bellen of What’s appen met Sabine +31616100412 (de les vindt plaats wanneer minimaal 5 personen ingeschreven zijn).

Afspraak maken