Het Soul Surfers Flow Boek als leidraad tijdens surftherapie

Sabine surftherapeut - surftherapie Soul Surfers Sessies

Studio Liefde is blij met de ontwikkeling van het Soul Surfers Flow Boek.
Met het Soul Surfers Flow Boek kunnen deelnemers samen met hun surftherapeut of surf life coach doelen bereiken met surfen, maar ook met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.

Het Soul Surfers Flow Boek is ontwikkeld om deelnemers aan surftherapie en surf life coaching sessies op een motiverende manier te begeleiden tijdens het (leren) surfen en het werken aan persoonlijke groei. Het Soul Surfers Flow Boek is de leidraad tijdens surftherapie en surf life coaching sessies.

“Er is zelden zoiets als anders of hetzelfde. Er is hooguit een unieke golf op een uniek moment die om een unieke surfer vraagt.” Sabine Wensink - eigenaar Studio Liefde
Psycho-educatie Angst_Studio Liefde

Soul Surfers Flow Boek
Het Soul Surfers Flow Boek (SSFB) beslaat drie levels namelijk:

  1. De basis (surf)emoties
  2. Golven rijden (van het leven)
  3. Verbinden met jouw (surf)stijl.

Daarnaast behandelt het boek verschillende emoties en thema's zoals boosheid, angst, blijdschap, verdriet, wijsheid van trauma en het innerlijke kind.

Het boek telt in totaal 8 surftherapie of surf life coaching sessies met bijhorende te ontwikkelen surfvaardigheden en reflectieve vragen.

Je kan het boek binnenkort aanschaffen, zodat je zelf kan reflecteren op je surfsessie en je gevoelens, gedachten en gedragingen van de afgelopen periode.

Ben je surfinstructeur of zorgprofessional en wil je meer diepgang brengen in je surfsessies, dan kun je het Soul Surfers Flow Boek ook bestellen en het personaliseren door een sticker van jouw dienst of bedrijf erin te plakken en je naam onder de introductie te zetten.

Initiatief Soul Surfers Flow Boek 
Het Soul Surfers Flow Boek is een initiatief van Sabine Wensink, oprichter van Stichting Soul Surfers en eigenaar van Soul Surfers Co. (handelsnaam van Studio Liefde).

Sinds 1998 is Sabine gepassioneerd surfer en vanaf 2018 ook gestalttherapeut met een missie. In 2008 richtte zij Stichting Soul Surfers op, waarmee ze projecten ondersteunde in ontwikkelingslanden om kinderen te motiveren naar school te gaan, bedrijfsvaardigheden te ontwikkelen en trauma boven te komen.

Nog steeds wil zij mensen bijstaan tijdens hun persoonlijke ontwikkeling, door met behulp van de (surf)sport overtuigingen, afweermechanismen en trauma of blokkades te bewegen richting transformatie.

Vaak weten mensen namelijk niet eens dat ze trauma’s of vastzittende overtuigingen hebben en bepalen ze toch hoe ze zich gedragen en wat zij bereiken in het leven.

Hoe langer een trauma of blokkade vastzit in het lichaam, hoe groter de gevolgen op mentaal en fysiek vlak. Daarnaast kan het contact met de mensen om iemand heen in de weg staan, waardoor diegene zich steeds eenzamer gaat voelen.

Wanneer iemand besluit de wijsheid van het trauma of de blokkade te omarmen, openen zich talrijke mogelijkheden naar een leven dat meer in balans is.

Over Sabine
Zelf heeft Sabine namelijk ervaren dat surfen hielp haar hoofd leeg te maken, nadat zij op 19-jarige leeftijd haar moeder verloor. Toch bleek haar lege hoofd altijd maar van korte duur. Op land bleek de pijn van het verlies nog steeds dezelfde te zijn.

Tijdens een lange reis vol zelfontwikkeling vond zij een nieuwe manier om de pijn te helen en naar zichzelf te kijken, waardoor zowel haar gevoel als gedrag veranderde. Daardoor kan ze veel beter met de golven van het leven omgaan.

Gestalttherapie
Het volgen van gestalttherapie heeft daar ontzettend veel aan bijgedragen. Zoveel zelfs, dat zij besloot de opleiding tot gestalttherapeut te volgen.

Sinds 2019 deelt Sabine haar kennis en kunde over gestalttherapie in combinatie met de geweldige sport die surfen is, als surftherapeut en surf life coach.

Zij doet dat niet altijd alleen. Samen met een club enthousiaste surfers, coaches, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers geeft zij haar surftherapie of surf life coaching sessies (Soul Surfers Sessies) vorm.

Dit doet zij binnen een programma, project, individuele sessie of traject vanuit Soul Surfers Co. of in opdracht van Stichting Soul Surfers.

Soul Surfers Training
Daarnaast ontwikkelde zij samen met een internationaal team de Soul Surfers Training voor enthousiaste surfinstructeurs en zorgprofessionals.

De training leert deelnemers om surfen in te zetten als middel voor verbetering van fysiek en mentaal welzijn van hun doelgroep.

Uiteindelijk ziet Sabine een inclusieve surfgemeenschap voor zich waarbij iedereen aan zijn of haar mentale welzijn kan werken.

Laten we dus de fysieke en geestelijke en gezondheidspraktijk mee naar het strand nemen! Want hoe meer begeleiders er in Nederland, België en ver daarbuiten zijn, hoe meer levens kunnen transformeren tussen de golven.

Heb je interesse in de training? Laat dit dan weten door te mailen via onderstaande knop.

Psycho-educatie Angst_Studio LiefdeMeer informatie

Geef een reactie