Tapping-meditatie (EFT)

Ben jij al bekend met tapping of EFT? In het Nederlands kun je deze techniek gerust 'de tik-meditatie' noemen. Ik gebruik deze techniek wanneer dit aansluit bij het process van de cliënt die voor gestalt-, surf of energetische therapie komt. Toch is EFT zo krachtig dat het een therapie op zich is en ook alleen als EFT gevolgd kan worden bij Studio Liefde!

Toen de wereld in de ban was van het Covid-19 virus (coronavirus), ervoer ik, Sabine, het als een taak om mijn kennis te delen met iedereen die onrust, angst of stress ervaart.

Doe je mee met de 10-Day Tap Along?

Wil je niet meteen therapie volgen maar wél alvast met jezelf aan de slag? Dan kan dat op een hele laagdrempelige manier via de online tik-mediaties in de 10-Day Tap Alongs. In deze twee delen ga je aan de slag met thema's zoals:
* Goed genoeg zijn
* Boosheid vrijmaken
* Zelfcompassie
* Er mogen zijn

Word ook lid van de Facebook groep The Tapping Coach.Gestalttherapie Studio Liefde

Hoe werkt tapping / EFT (tikken)?

EFT, zoals de tik-meditatie in het Engels heet, is een bewegende meditatie techniek die eind jaren ' 90 het licht zag na een aanloop die al in de jaren '70 begon. De techniek is gebaseerd op een mix van oosterse acupunctuur en westerse psychologie. EFT maakt namelijk gebruik van drukpunten (acupressure points) op het lichaam in combinatie met westerse exposure therapie en cognitieve gedragstherapie. Deze mix zorgt ervoor dat gedachten gevoeld kunnen worden en gevoelens betekenis kunnen krijgen en af kunnen vloeien. Op deze manier gaat de energie over de meridianen beter of opnieuw vloeien, waardoor heling op zowel fysiek als mentaal niveau plaats kan vinden.

Tapping / EFT kan hoopvol zijn

Tijdens een tapping meditatie kun je emoties van angst, boosheid, verdriet, afschuw of blijdschap ervaren. Ook kunnen verschillende gevoelens of herinneringen op de voorgrond komen. Het is belangrijk om deze er te laten zijn, ze te voelen en niet te veroordelen. Het is namelijk helemaal OK als je even niet OK bent. Door de onprettige gevoelens te accepteren ervaar je al snel hoop op een lichter, vrijer leven en zul je merken dat je je al gauw anders gaat voelen!


Gestalttherapie Studio Liefde

Gestalttherapie Studio Liefde

Spanning , stress en tapping / EFT (tikken)

Stress is vaak het gevolg van langdurige spanning en of angst. Spanning en angst zorgen ervoor dat je lichaam in een staat van alertheid komt.

Stress veroorzaakt een verhoogde afgifte van het stresshormoon cortisol door de bijnier. HIerop reageert het lichaam niet goed waardoor het lichaam ontstekingen produceert die ziektes kunnen veroorzaken, maar ook verlaagd het de afweer tegen micro-organmismen die binnen kunnen kruipen. Tapping draagt bij aan het verlagen van stress. Hierdoor maakt het lichaam minder cortisol en andere stresshormonen aan. In plaats van een staat van angst en vrees, keert het lichaam terug naar een natuurlijke staat van ontspanning en liefde.

Meer (online) ondersteuning nodig?

Ga je door een zware periode, afhankelijk of onafhankelijk van het coronavirus en heb je behoefte aan support?

De EFT / tapping techniek kan heel goed online plaatsvinden. Zeker in onzekere tijden is het fijn wanneer iemand goed naar je luistert en jij zelf met jouw angsten, pijn, boosheid of verdriet aan de slag kan. Neem gerust contact met mij op.

Contact opnemen

Gestalttherapie Studio Liefde