TAPPING ALS BASIS VOOR GROEI

Tapping-meditatie (EFT)

Ben jij al bekend met tapping of EFT? In het Nederlands kun je deze techniek gerust ‘de tik-meditatie’ noemen. Ik gebruik deze techniek wanneer dit aansluit bij het process van de cliënt die voor gestalt-, surf of energetische therapie komt.

Nu de wereld in de ban is van het Covid-19 virus (coronavirus), ervaar ik, Sabine, het als een taak om mijn kennis te delen met iedereen die onrust, angst of stress ervaart.

Doe je mee?

Op maandag 27 april 2020 start de gratis 10-Day Tap Along via de groep The Tapping Coach op Facebook! Word lid van deze groep om mee te doen. De video’s blijven tot vrijdag 22 mei  online.

Ook deel ik heel graag de mediatie hiernaast met jou, zodat we samen vanuit kracht en liefde de bijzondere coronaperiode doorkomen. Veel tik-plezier!


Gestalttherapie Studio Liefde

Hoe werkt tapping / EFT (tikken)?

EFT, zoals de tik-meditatie in het Engels heet, is een bewegende meditatie techniek die eind jaren ‘ 90 het licht zag na een aanloop die al in de jaren ’70 begon. De techniek is gebaseerd op een mix van oosterse acupunctuur en westerse psychologie. EFT maakt namelijk gebruik van drukpunten (acupressure points) op het lichaam in combinatie met westerse exposure therapie en cognitieve gedragstherapie. Deze mix zorgt ervoor dat gedachten gevoeld kunnen worden en gevoelens betekenis kunnen krijgen en af kunnen vloeien. Op deze manier gaat de energie over de meridianen beter of opnieuw vloeien, waardoor heling op zowel fysiek als mentaal niveau plaats kan vinden.

Tapping / EFT kan overweldigend zijn

Tijdens een tapping meditatie kun je emoties van angst, boosheid, verdriet, afschuw of blijdschap ervaren. Ook kunnen verschillende gevoelens of herinneringen op de voorgrond komen. Het is belangrijk om deze er te laten zijn, ze te voelen en niet te veroordelen. Het is namelijk helemaal OK als je even niet OK bent.


Gestalttherapie Studio Liefde

Gestalttherapie Studio Liefde

Spanning , stress en tapping / EFT (tikken)

Stress is vaak het gevolg van langdurige spanning en of angst. Spanning en angst zorgt ervoor dat je lichaam in een staat van alertheid komt.

Stress veroorzaakt een verhoogde afgifte van het stresshormoon cortisol door de bijnier. HIerop reageert het lichaam niet goed waardoor het lichaam ontstekingen produceert die ziektes kunnen veroorzaken, maar ook verlaagd het de afweer tegen micro-organmismen die binnen zijn gekropen. Tapping draagt bij aan het verlagen aan stress waardoor het lichaam minder cortisol en andere stresshormonen aanmaakt en terug kan naar een natuurlijke staat van ontspanning en liefde in plaats van angst en vrees.

Meer (online) ondersteuning nodig?

Ga je door een zware periode, afhankelijk of onafhankelijk van het coronavirus en heb je behoefte aan support?

De EFT / tapping techniek kan heel goed online plaatsvinden. Zeker in onzekere tijden is het fijn wanneer iemand goed naar je luistert en jij zelf met jouw angsten, pijn, boosheid of verdriet aan de slag kan. Neem gerust contact met mij op.


Gestalttherapie Studio Liefde