Relatietherapie

 • Loopt een van jouw relaties vast?
 • Ben je de verbinding met jezelf kwijt geraakt in contact met de belangrijke ander?
 • Voel je je eenzaam in een relatie?
 • Heb je het gevoel dat jij de enige bent die zich inzet de relatie levend te houden?
 • Ervaar je terugkerende negatieve gevoelens in het contact met de ander?

Het kan gebeuren dat je je in een relatie afvraagt: ‘Is dit het nou? Is dit waarvoor ik heb gekozen? Is dit wat ik wil? Wat is er gebeurd dat we zo van elkaar vervreemd zijn geraakt of de verbinding niet meer kunnen maken?’ 

Gestalt relatietherapie steunt je inzicht te krijgen in wat jij in je relatie nodig hebt en wat de relatie nodig heeft om de verbinding met elkaar te kunnen blijven maken.

Gestalt relatietherapie is een holistische vorm van psychotherapie. Hierin geldt dat de mens wordt gezien als onlosmakelijk deel van de omgeving zoals gezin, werk, familie, vrienden en de rest van de wereld. 

Verschillende relaties

Bij relatietherapie denken mensen vaak alleen aan therapie voor geliefden. Natuurlijk komt dit veel voor, ook binnen Studio Liefde. Toch kan relatietherapie op meer relaties van toepassing zijn, namelijk op die van:

 • Ouder en kind
 • Broer en zus
 • Grootouder en kleinkind
 • Leidinggevende en werknemer
 • Leraar en leerling

In al deze relaties kunnen problemen of blokkades ontstaan. Door hier onder begeleiding van een gestalttherapeut naar te kijken kan zowel de relatie tot elkaar verbeteren als de relatie met jezelf groeien.


Gestalttherapie Studio LiefdeGestalttherapie Studio Liefde

Relatietherapie geeft inzicht

Het kan zijn dat je erg geconfronteerd wordt met jezelf tijdens relatietherapie. Relatietherapie kan zwaar, hoopvol en inzichtvol zijn. Het kan ook een uitnodiging zijn om nog dichter bij jezelf te komen. Dit betekent niet dat de relatietherapie niet werkt. Dit betekent wél dat je jezelf veel beter leert kennen. Dit is enorm belangrijk om uiteindelijk vanuit authenticiteit en eerlijkheid naar jezelf te kunnen kijken en te werken aan het helen van jullie relatie.

Hoe werkt relatietherapie op basis van gestalt?

Relatietherapie op basis van gestalt is ook wel te vertalen als 'Mindfulness in relatie'. Gestalt relatietherapie onderzoekt in verbinding de individuele blokkades van de cliënten. Zo kan in contact herstellen wat eerder verloren is gegaan. Tijdens de gestalt relatietherapie sessies vertraagt het contact waardoor je in verbinding met de therapeut en de belangrijke ander met aandacht kan kijken en luisteren naar jouw eigen lichaamstaal, woorden en gedachten die op de voorgrond komen. Hierdoor leer je jezelf en de ander beter begrijpen.

Gestalt relatietherapie richt zich dus op het herstel van contact met jezelf én je omgeving. Het vergroot het besef van de dingen die contact in de weg staan. 

Gestalt relatietherapie richt zich voor een deel dus ook op lijflijke ervaringen. De gestalttheorie gaat uit van lichaamsgewaarzijn. Ons lichaam is namelijk de hele dag door met onze geest in gesprek. Als therapeut nodig ik, Sabine, jullie daarom soms uit om een lichaamsgericht experiment te doen. Dit maakt dat lichaam en geest steeds meer verbonden raken. Zo kan een ieder trouw blijven aan zichzelf in het contact en steeds beter voelen en kun je uitspreken waar jij behoefte aan hebt.

Interesse in relatietherapie?

Heb je interesse in relatietherapie bij Studio Liefde? Neem dan vrijblijvend contact met mij, Sabine, op door te mailen naar info@studioliefde.nl door te bellen naar 06-16100412 of onderstaand contactformulier in te vullen met in het onderwerp: Relatietherapie.

Vind je het spannend om aan relatietherapie te beginnen? Geen zorgen. Sta jezelf toe die spanning te ervaren en na de eerste en/of iedere volgende sessie steeds te beslissen of jullie een nieuwe afspraak willen maken.

  naam *

  e-mail *

  telefoon

  onderwerp *

  bericht *

  Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

  Dit formulier vraagt je naam en e-mail adres zodat Sabine van Studio Liefde met je kan communiceren. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.


  Gestalttherapie Studio Liefde