Surftherapie

Surftherapie combineert de therapeutische elementen van de zee met het avontuur van surfen om het fysieke en mentale welzijn van kinderen, jongeren en volwassen te vergroten. Surftherapie is wetenschappelijk bewezeneffectief en draagt bij aan groei op verschillende fysieke en mentale gebieden.Bekijk de video van Frank van Leeuwen die hij maakte van Sabine van Studio Liefde en cliënt Mahfoud over surftherapie. 

NB: Meer informatie over surftherapie en de Soul Surfers Programma's na video.

Surftherapie is gezond

Surftherapie Studio Liefde

Alle surftherapie programma's en privé sessies van Studio Liefde promoten:

 • Fysieke gezondheid
 • Verbeterde geestelijke gezondheid
 • Verbeterd welzijn zoals:  zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid coping, veerkracht, persoonlijk empowerment, gevoel van verbinding, ontspanning & energie.

Surftherapie is effectief bij kinderen, jongeren en volwassenen met:

 • ADD / ADHD
 • Autisme
 • PTSS, (Post-traumatische stress stoornis)
 • Depressie
 • Burn-out
 • En bij stress, spanning, (fysiek) trauma, gebrek aan energie & zelfvertrouwen, vermoeidheid, eenzaamheid.

Soul Surfers surftherapie programma's

  Surftherapie groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. De kinder-, en jongeren surftherapie programma's (tot 18 jaar) vinden plaats op vaste tijden en dagen. De sessies duren gemiddeld 2 uur.

  Volwassenen kunnen een rittenkaart voor een surftherapie programma kopen waarmee ze 6 sessies kunnen deelnemen. De sessie gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Tijd en datum wordt samen afgestemd.

  Individuele surftherapie sessies duren +/- 2 uur waarvan 1 tot 1,5 uur gesurfd wordt. Deze sessies kunnen per keer geboekt worden of in een traject van 6 sessies.

  Iedere deelnemer aan een surftherapie programma ontvangt vanaf zomer 2022 een Soul Surfers werkboek. Dit werkboek stimuleert je ontwikkeling ook tussen de sessies door!

  NB: Komen onderstaande data en tijden niet uit voor je kind of jezelf? Schroom dan niet toch contact op te nemen. Studio Liefde kijkt graag samen met jou wat er mogelijk is. 


  Surf Kids

  Soul Surfers Kids
  6 - 10 jaar | €495,- p.p.
  Duur: 8 surftherapie sessies van 2 uur in een groep waarvan 1 tot 1,5 uur surfen, inclusief materiaal
  Start: iedere woensdag vanaf 1-6-2022 van 15.30 - 17.30 uur

  Geef je op!

  Surf Legends

  Soul Surfers Legends 
  18+  jaar | €395,- p.p.
  Duur: 6 surftherapie sessies van 2 uur in een groep waarvan 1 tot 1,5 uur surfen, inclusief materiaal
  Start: in overleg 

  Geef je op!

  Surf Tribe

  Soul Surfers Tribe
  11 - 15  jaar | €395,- p.p.
  Duur: 6 surftherapie sessies van 2 uur in een groep waarvan 1 tot 1,5 uur surfen, inclusief materiaal
  Start: iedere vrijdag vanaf 10-6-2022 van 16.00 - 18.00 uur

  Geef je op!

  Privé sessie

  Soul Surfers privé sessie
  Alle leeftijden | €140,-
  Duur: 2 uur surftherapie waarvan 1 tot 1,5 uur surfen inclusief materiaal
  Periode: In overleg

  Geef je op!

  Surf Stars

  Soul Surfers Stars 
  16 - 18  jaar | €395,- p.p.
  Duur: 6  surftherapie sessies van 2 uur in een groep waarvan 1 tot 1,5 uur surfen, inclusief materiaal
  Start: iedere donderdag vanaf 2-6-2022 van 18.30 -20.30 uur

  Geef je op!

  Begeleidings traject

  Soul Surfers Traject
  Alle leeftijden| €795,-
  Duur: 6 privé surftherapie sessies van 2 uur waarvan 1 tot 1,5 uur surfen inclusief materiaal
  Periode: In overleg

  Geef je op!

  Hoe werkt surftherapie?

  Als je surft, laat je hormonen vrij die je nodig hebt om je goed te voelen. Adrenaline en vooral dopamine. Surfen nodigt je ook uit in het hier en nu te zijn. De zee is meedogenloos en zal je van je voeten vegen op het korte moment dat je niet oplet. Overspoeld worden of uit balans raken zijn ervaringen die vaak verband houden met dingen die in je leven gebeuren. Het kan betrekking hebben op de momenten dat je je hulpeloos voelde, je niet gehoord voelde of onbemind. Deze ervaringen kunnen de oorzaak zijn van trauma, stoornis of depressie. De zee kan je op weg helpen of je persoonlijke ontwikkeling en genezingsproces voortzetten. 

  Aan het begin en einde van de surftherapie sessie deel je wat jou op dit moment bezig houdt en wat je tijdens de sessie geleerd hebt over jezelf. Ik, Sabine, zal als therapeut vragen stellen zodat jij de antwoorden kan geven op dat wat je tegenhoudt van het leven te genieten of wat het moeilijk maakt de patronen te doorbreken die jouw tegenhouden te krijgen waarnaar je die van binnen verlangt.

  De zee oordeelt niet en toch kan ze veel uitdaging en vreugde brengen. Ze behandelt echt iedereen op dezelfde manier, wat het voor jou gemakkelijk maakt om haar te respecteren, accepteren en lief te hebben. Vertaal dat naar je eigen leven en je bent op een hele actieve en sportieve manier bezig met jouw groei!

  “Er is geen betere manier leren meegaan met de “stroom” van het leven dan door te surfen. De oceaan vraagt namelijk om afstemming op haar omstandigheden. Ze daagt je uit, speelt met je grenzen, checkt je emoties en brengt kracht en rust. Door te reflecteren op dat wat je in zee ervaart word je je bewust van wie je bent en wat je écht wilt en nodig hebt in je leven.”Sabine Wensink

  Wat zeggen anderen?

  • "Ik had nooit gedacht dat de zee me zoveel vrede en vreugde zou geven. Zelfs op momenten dat ik echt niet wist hoe ik verder moest gaan in het leven. Met Sabine van Studio Liefde kon ik helemaal mezelf zijn. De verschillende experimenten in de buurt en in de zee en de lichaamswerk technieken naast een Gestalt-basis hebben me geholpen mijn gewaarzijn te vergroten.

   Ik voel me nu meer op mijn gemak en in vrede met mezelf. Ik ben meer medelevend en ervaar geen angst meer. Ik raad surftherapie ten zeerste aan! "

   Saskia, 40 jaar (Surftherapie)

  • "Voor mij was het Soul Surfers Project echt een avontuur. Het was leerrijk. Ik had mooie momenten, ik had frustraties, ik had echt tijd om mezelf weer te le reen kennen. Ik ben opgegroeid met de overtuiging dat je je gevoelens niet mag laten zien. Ik leerde tijdens het surftherapie programma dat dit geen zwakte is maar juist heel menselijk. En dat is hartstikke mooi!" 

   Ramses, 24 jaar (Surftherapie)

  • Tijdens surftherapie maak je echt weer contact met jezelf. En van daaruit heb je de behoefte om anderen te steunen en word je zelf gesteund. Je wordt er eigenlijk alleen maar sterker van. De begeleiding van Sabine was super prettig. Zeker de eerste omtmoeting met een groep heb je dat gewoon nodig. Van nature ga je de kat uit de boom kijken. En omdat Sabine heel erg energiek is en iedereen meeneemt gaat iedereen gewoon meedoen aan het proces. Het is echt een cadeautje aan mezelf.

   Ik raad iedereen dus aan mee te gaan! Het is echt een cadeautje aan jezelf! "

   Martin, 41 jaar (Surftherapie)

  Ik ben geinteresseerd in Surftherapie


  Ben je nieuwsgierig geworden naar wat surftherapie voor jou kan betekenen? Of wil je je aanmelden voor een programma?  Vul dan hier het formulier in! 

  Zet een vinkje voor de optie surftherapie en geef in het bericht aan voor welk programma je jezelf of iemand anders op wilt opgeven.

  Meer informatie opvragen mag ook! We kunnen ook samen kijken of surftherapie iets voor jou of je dierbare is!

   Naam *

   E-mail *

   Telefoonnumer

   Ik ontvang graag informatie over:

   GestalttherapieGestalt Coaching en CounselingEFT /TappingLichaamswerkSurftherapieMassage

   Bericht

   Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

   Dit formulier vraagt je naam en e-mail adres zodat Sabine van Studio Liefde met je kan communiceren. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

   Contact