SURFTHERAPIE AFSPRAAK MAKEN - DE ZEE ALS METAFOOR VOOR JE LEVEN -

Surftherapie

Surftherapie combineert de therapeutische elementen van de oceaan met het avontuur van surfen om het fysieke en mentale welzijn van kinderen, jongeren en volwassen te vergroten. Surftherapie is wetenschappelijk bewezen effectief en draagt bij aan groei op verschillende fysieke en mentale gebieden.


Surftherapie Studio Liefde

Surftherapie programma's en privé sessies

Alle surftherapie programma's en privé sessies van Studio Liefde promoten:

 • Fysieke gezondheid
 • Verbeterde geestelijke gezondheid
 • Verbeterd welzijn zoals:  zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid coping, veerkracht, persoonlijk empowerment, gevoel van verbinding, ontspanning & energie.

Surftherapie is effectief bij kinderen, jongeren en volwassenen met:

 • ADD / ADHD
 • Autisme
 • PTSS, (Post-traumatische stress stoornis)
 • Depressie
 • Burn-out
 • En bij stress, spanning, (fysiek) trauma, gebrek aan energie & zelfvertrouwen, vermoeidheid, eenzaamheid.

Groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Zes tot acht opeenvolgende weken (mits er vakantie tussen zit) komen de deelnemers onder begeleiding van getrainde professionals bij elkaar zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen en het plezier van surfen ervaren. Een surftherapie sessie in een groep duurt 2 uur.

Individuele sessie duren 2,5 uur waarvan 1 tot 1,5 uur gesurfd wordt. Deze sessies kunnen per keer geboekt worden of in een traject van 8 sessies.

Alle surftherapie deelnemers dienen in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

Onze Soul Surfers surftherapie programma's

Surf Kids

Soul Surfers Kids
6 - 10 jaar | €450,- p.p.
Duur: 8 sessies van 2 uur inclusief materiaal
Start: in overleg bij voldoende aanmeldingen

Geef je op!

Surf Legends

Soul Surfers Legends 
18+  jaar | €375,- p.p.
Duur: 6 sessies van 2 uur inclusief materiaal
Start: donderdagen bij voldoende aanmeldingen
Tijd: 18.30  -20.30 uur

Geef je op!

Surf Tribe

Soul Surfers Tribe
11 - 15  jaar | €375,- p.p.
Duur: 6 sessies van 2 uur inclusief materiaal
Start: in overleg bij voldoende aanmeldingen

Geef je op!

Privé sessie

Soul Surfers privé sessie
Alle leeftijden | €120,-
Duur: 2,5 (surf)therapie sessie inclusief 1 tot 1,5 uur surfen inclusief materiaal.
Periode: In overleg


Geef je op!

Surf Stars

Soul Surfers Stars 
16 - 18  jaar | €375,- p.p.
Duur: 6 sessies van 2 uur inclusief materiaal
Start: in overleg bij voldoende aanmeldingen

Geef je op!

Begeleidings traject

Soul Surfers Traject
Alle leeftijden| €800,-
Duur: 8 (surf)therapie sessies van 2 uur waarvan 1 tot 1,5 uur surfen inclusief materiaal.
Periode: In overleg


Geef je op!

Hoe werkt surftherapie?

Als je surft, laat je hormonen vrij die je nodig hebt om je goed te voelen. Adrenaline en vooral dopamine. Surfen nodigt je ook uit in het hier en nu te zijn. De zee is meedogenloos en zal je van je voeten vegen op het korte moment dat je niet oplet. Overspoeld worden of uit balans raken zijn ervaringen die vaak verband houden met dingen die in je leven gebeuren. Het kan betrekking hebben op de momenten dat je je hulpeloos voelde, je niet gehoord voelde of onbemind. Deze ervaringen kunnen de oorzaak zijn van trauma, stoornis of depressie. De zee kan je op weg helpen of je persoonlijke ontwikkeling en genezingsproces voortzetten. 

Aan het begin en einde van de surftherapie sessie deel je wat jou op dit moment bezig houdt en wat je tijdens de sessie geleerd hebt over jezelf. Ik, Sabine, zal als therapeut vragen stellen zodat jij de antwoorden kan geven op dat wat je tegenhoudt van het leven te genieten of wat het moeilijk maakt de patronen te doorbreken die jouw tegenhouden te krijgen waarnaar je die van binnen verlangt.

De zee oordeelt niet en toch kan ze veel uitdaging en vreugde brengen. Ze behandelt echt iedereen op dezelfde manier, wat het voor jou gemakkelijk maakt om haar te respecteren, accepteren en lief te hebben. Vertaal dat naar je eigen leven en je bent op een hele actieve en sportieve manier bezig met jouw groei!

“Er is geen betere manier leren meegaan met de “stroom” dan door te surfen. De oceaan vraagt namelijk om afstemming op haar omstandigheden. Ze daagt je uit, speelt met je grenzen, checkt je emoties en brengt kracht en rust. Door te reflecteren op dat wat je in zee ervaart word je je bewust van wie je bent en wat je écht wilt en nodig hebt in je leven.”Sabine Wensink

Wat zeggen anderen?

 • "Ik had nooit gedacht dat de zee me zoveel vrede en vreugde zou geven. Zelfs op momenten dat ik echt niet wist hoe ik verder moest gaan in het leven. Met Sabine van Studio Liefde kon ik helemaal mezelf zijn. De verschillende experimenten in de buurt en in de zee en de lichaamswerk technieken naast een Gestalt-basis hebben me geholpen mijn gewaarzijn te vergroten.

  Ik voel me nu meer op mijn gemak en in vrede met mezelf. Ik ben meer medelevend en ervaar geen angst meer. Ik raad surftherapie ten zeerste aan! "

  Saskia, 40 jaar (Surftherapie)

 • Tijdens surftherapie maak je echt weer contact met jezelf. En van daaruit heb je de behoefte om anderen te steunen en word je zelf gesteund. Je wordt er eigenlijk alleen maar sterker van. De begeleiding van Sabine was super prettig. Zeker de eerste omtmoeting met een groep heb je dat gewoon nodig. Van nature ga je de kat uit de boom kijken. En omdat Sabine heel erg energiek is en iedereen meeneemt gaat iedereen gewoon meedoen aan het proces. Het is echt een cadeautje aan mezelf.

  Ik raad iedereen dus aan mee te gaan! Het is echt een cadeautje aan jezelf! "

  Martin, 41 jaar (Surftherapie)

Ik ben geinteresseerd in Surftherapie


Ben je nieuwsgierig geworden naar wat surftherapie voor jou kan betekenen? Of wil je je aanmelden voor een programma?  Vul dan hier het formulier in! 

Zet een vinkje voor de optie surftherapie en geef in het bericht aan voor welk programma je jezelf of iemand anders op wilt opgeven.

Meer informatie opvragen mag ook! We kunnen ook samen kijken of surftherapie iets voor jou of je dierbare is!

  Naam *

  E-mail *

  Ik ontvang graag informatie over:

  GestalttherapieGestalt Coaching en CounselingEFT /TappingLichaamswerkSurftherapieMassage

  Bericht

  Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

  Contact