Surftherapie

Surftherapie combineert de therapeutische elementen van de oceaan met het avontuur van surfen om het fysieke en mentale welzijn van kinderen en volwassen te vergroten. Surftherapie is wetenschapprlijk bewezen effectief en draagt bij aan groei van fysieke gezondheid, verbeterde geestelijke gezondheid, verbeterd welzijn zoals: zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, coping en veerkracht, persoonlijke empowerment. De wetenschappelijke verklaring die maakt dat surfen zo goed is voor je persoonlijke ontwikkeling lees je hieronder.Surftherapie Studio Liefde

Als je surft, laat je namenlijk hormonen vrij die je nodig hebt om je goed te voelen. Adrenaline en vooral dopamine. Surfen vereist ook dat je in het hier en nu bent. De zee is meedogenloos en zal je van je voeten vegen op het korte moment dat je niet oplet. Overspoeld worden of uit balans raken zijn ervaringen die vaak verband houden met dingen die in je leven gebeuren. Het kan betrekking hebben op de momenten dat je je hulpeloos voelde, je niet gehoord voelde of onbemind. Deze ervaringen kunnen de oorzaak zijn van trauma, stoornis of depressie. De zee kan je op weg helpen of je persoonlijke ontwikkeling en genezingsproces voortzetten. De zee oordeelt niet en toch kan ze veel uitdaging en vreugde brengen. Ze behandelt echt iedereen op dezelfde manier, wat het voor jou gemakkelijk maakt om haar te respecteren, accepteren en lief te hebben.

Hoe werkt surftherapie?

Surftherapie sessies duren 3 uur. Een heel dagdeel dus. Surftherapie wordt individueel gegeven en in groepen van maximaal 8 personen (check hier de leeftijdscategorieën & data voor 2020). Aan het begin en einde van de surftherapie sessie deel je wat jou op dit moment bezig houdt en wat je tijdens de sessie geleerd hebt over jezelf. Ik, Sabine, zal als therapeut vragen stellen zodat jij de antwoorden kan geven op dat wat je tegenhoudt van het leven te genieten of wat het moeilijk maakt de patronen te doorbreken die jouw tegenhouden te krijgen waarnaar je verlangt.


Gestalttherapie Studio Liefde
“Er is geen betere manier leren meegaan met de “stroom” dan door te surfen. De oceaan vraagt namelijk om afstemmingt op haar omstandigheden. Ze daagt je uit, speelt met je grenzen, checkt je emoties en brengt kracht en rust. Door te reflecteren op dat wat je in zee ervaart word je je bewust van wie je bent en wat je echt wilt en nodig hebt in je leven.”Sabine Wensink

Wat kost het?

Individuele surftherapie sessie | €120,-
Duur: max 3 uur
Voor wie: Surftherapie is voor iedereen vanaf 6 jaar.
Brengt: fysieke gezondheid, verbeterde geestelijke gezondheid, verbeterd welzijn zoals zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, coping, veerkracht, persoonlijk empowerment, ontspanning & energie.
Effectief bij: mensen met een diagnose ADD, ADHD, autisme, PTSS, depressie, burn-out, stress, spanning, (fysiek) trauma, gebrek aan energie, vermoeidheid, eenzaamheid.


Surftherapie in een groep (max 8 personen) | €400,-
Duur: 8 sessies van max 3 uur (apr – okt, meer info volgt). 
Voor wie: Meer info data & leeftijdscategorieën volgt.
Brengt: fysieke gezondheid, verbeterde geestelijke gezondheid, verbeterd welzijn zoals zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, coping, veerkracht, persoonlijk empowerment, gevoel van verbinding, ontspanning & energie.
Effectief bij: mensen met een diagnose ADD, ADHD, autisme, PTSS, depressie, burn-out en bij stress, spanning, (fysiek) trauma, gebrek aan energie, vermoeidheid, eenzaamheid.

Wat zeggen anderen?

  • “Ik had nooit gedacht dat de zee me zoveel vrede en vreugde zou geven. Zelfs op momenten dat ik echt niet wist hoe ik verder moest gaan in het leven. Met Sabine van Studio Liefde kon ik helemaal mezelf zijn. De verschillende experimenten in de buurt en in de zee en de lichaamswerk technieken naast een Gestalt-basis hebben me geholpen mijn gewaarzijn te vergroten.

    Ik voel me nu meer op mijn gemak en in vrede met mezelf. Ik ben meer medelevend en ervaar geen angst meer. Ik raad surftherapie ten zeerste aan! “

    Saskia, 40 jaar (Surftherapie)

  • Tijdens surftherapie maak je echt weer contact met jezelf. En van daaruit heb je de behoefte om anderen te steunen en word je zelf gesteund. Je wordt er eigenlijk alleen maar sterker van. De begeleiding van Sabine was super prettig. Zeker de eerste omtmoeting met een groep heb je dat gewoon nodig. Van nature ga je de kat uit de boom kijken. En omdat Sabine heel erg energiek is en iedereen meeneemt gaat iedereen gewoon meedoen aan het proces. Het is echt een cadeautje aan mezelf.

    Ik raad iedereen dus aan mee te gaan! Het is echt een cadeautje aan jezelf! “

    Martin, 41 jaar (Surftherapie)

Ik ben geinteresseerd in Surftherapie


Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Surftherapie voor jou kan bijdragen?

Bij Studio Liefde begeleid ik je met liefde, vanuit ervaring en passie voor surfen. Vind jij het jezelf waard jouw volledige potentie tot bloei te laten komen door middel van Surftherapie op basis van Gestalt coaching? Maak hieronder dan gauw een afspraak of neem contact met mij op.

Naam *

E-mail *

Ik ontvang graag informatie over:

GestalttherapieGestalt Coaching en CounselingLichaamswerkSurftherapieKnuffeltherapieMassage

Bericht

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Contact