Gestalttherapie

Ervaar je problemen met betrekking tot jezelf en je omgeving? Heb je bijvoorbeeld depressive klachten, een burn-out, ervaar je gebrek aan zingeving in je leven of lijken bepaalde gebeurtenissen steeds terug te komen? Dan is Gestalttherapie misschien iets voor jou! Bij Studio Liefde help ik je graag op deze manier je leven verder vorm te geven!

Wat is Gestalttherapie?

Gestalttherapie is ook wel te vertalen in ‘Mindfulness in dialoog’. Gestalttherapie herstelt in relatie wat eerder in contact verloren is gegaan. Tijdens de gestalttherapie sessies vertraagt het contact waardoor je in verbinding met de therapeut en met aandacht kunt kijken en luisteren naar lichaamstaal, woorden en gedachten die op de voorgrond komen. Hierdoor leer je jezelf en je omgeving beter begrijpen.

‘The body holds information that is not readily accessed through words, it is our job to bring this into awareness’. Gillie & Marion, 1998

Gestalttherapie richt zich dus op het herstel van contact met jezelf en je omgeving. Het vergroot het besef van de dingen die contact in de weg staan. Een belangrijk onderdeel van het herstel is dat we samen onaffe zaken opsporen. Dit zijn belevingen die op een bepaald moment niet aansloten bij je behoefte(n) en dus niet goed zijn afgerond. Ze blijven om aandacht vragen op de achtergrond.

Voorbeeld: je hebt een vriend(in) en elke keer als er conflict dreigt vermijd je erover te praten omdat je een wringend gevoel in je maag krijgt.

Gestalttherapie helpt je zulke onaffe zaken aan het licht te brengen. Zo kun je ze alsnog aangaan of verwerken. Je leert aan lijfelijke sensaties woorden te geven waardoor opgeslagen gevoelens betekenis krijgen en emoties tot uiting kunnen komen. Op deze manier kunnen we in het hier en nu en vanuit aandachtig contact werken aan het laten passeren of doorvoelen van je verdriet, boosheid, angst of schaamte. Dan raak je vanzelf meer in balans!

Voorbeeld: Je maakt het conflict bespreekbaar en deelt hierin je gevoel en geeft je grenzen aan.

Bij Studio Liefde begeleid ik je met liefde en vanuit ervaring. Vind jij het jezelf waard jouw volledige potentie tot bloei te laten komen door middel Gestalttherapie? Maak hier dan gauw een afspraak of neem contact met mij op: info@studioliefde.nl / 06-16100412.

Let op: gezien mijn achtergond integreer ik binnen de Gestalttherapie ook waar nodig lichaamswerk methodieken om het proces te helpen versnellen of ondersteunen. Wil je daar meer over weten stel dan gerust je vragen!

Gestalttherapie Studio Liefde
Gestalttherapie Studio Liefde