Gestalttherapie

Ervaar je problemen met betrekking tot jezelf en je omgeving? Heb je bijvoorbeeld depressive klachten, een burn-out, ervaar je gebrek aan zingeving in je leven of lijken bepaalde gebeurtenissen steeds terug te komen? Dan is Gestalttherapie misschien iets voor jou! Bij Studio Liefde help ik je graag op deze manier je leven verder vorm te geven!

‘The body holds information that is not readily accessed through words, it is our job to bring this material into awareness’. Gillie & Marion, 1998

Wat is Gestalttherapie?

Gestalttherapie is ook wel te vertalen in 'Mindfulness in dialoog'. Gestalttherapie herstelt in relatie wat eerder in contact verloren is gegaan. Tijdens de gestalttherapie sessies vertraagt het contact waardoor je in verbinding met de therapeut en met aandacht kunt kijken en luisteren naar jouw eigen lichaamstaal, woorden en gedachten die op de voorgrond komen. Hierdoor leer je jezelf en je omgeving beter begrijpen.

Gestalttherapie richt zich dus op het herstel van contact met jezelf en je omgeving. Het vergroot het besef van de dingen die contact in de weg staan. Een belangrijk onderdeel van het herstel is dat we samen onaffe zaken opsporen. Dit zijn belevingen die op een bepaald moment niet aansloten bij je behoefte(n) en dus niet goed zijn afgerond. Ze blijven om aandacht vragen op de achtergrond.

Voorbeeld: je hebt een vriend(in) en elke keer als er conflict dreigt vermijd je erover te praten omdat je een wringend gevoel in je maag krijgt.

Gestalttherapie helpt je zulke onaffe zaken aan het licht te brengen. Zo kun je ze alsnog aangaan of verwerken. Je leert aan lijfelijke sensaties woorden te geven waardoor opgeslagen gevoelens betekenis krijgen en emoties tot uiting kunnen komen. Op deze manier kunnen we in het hier en nu en vanuit aandachtig contact werken aan het laten passeren of doorvoelen van je verdriet, boosheid, angst of schaamte. Dan raak je vanzelf meer in balans!

Voorbeeld: Je maakt het conflict bespreekbaar en deelt hierin je gevoel en geeft je grenzen aan.

Gestalttherapie Studio Liefde

Wat zeggen anderen?

 • 'Het voelde gelijk al vertrouwd, binnenkomend bij Sabine. Wat mij zo goed deed was dat Sabine dezelfde ervaring had en dat gaf gelijk al vertrouwen. Ik kon mijzelf laten zien met mijn verdriet en pijn. En het is goed om te weten dat ik altijd terug kan komen bij haar. Dat voelt als een vangnet. Na een aantal gestalttherapie sessies gaat het gelukkig nu weer goed!'

  Man, 50 jaar (Gestalttherapie)

 • 'Het ontbreken van een doel binnen het Gestalttherapie traject was voor mij een fijne basissen op zicht van de GGZ Daar had ik steeds het gevoel dat ik faalde omdat er doelen gesteld werden die ik vervolgens vaak niet haalde. Bij Sabine was ieder gevoel, iedere emotie welkom – zonder oordeel. Doordat ik via een energetisch experiment vele oprechte emoties voelde, kreeg ik veel vertrouwen in het proces. De echtheid van Sabine maakte dat ik mij volledig, zonder schaamte kon uitten. Zonder te veroordelen kon ik bij haar, met alle chaos die ik meebracht, gewoon mijzelf zijn en ontwikkelen…’

  Vrouw, 29 jaar

Ik heb interesse in gestalttherapie


Ben je nieuwsgierig geworden wat Gestaltherapie, coaching of counseling voor jou kan bijdragen?

Bij Studio Liefde begeleid ik je met liefde en vanuit ervaring. Vind jij het jezelf waard jouw volledige potentie tot bloei te laten komen door middel Gestalttherapie? Maak hieronder dan gauw een afspraak of neem contact met mij op voor meer informatie.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnumer

  Ik ontvang graag informatie over:

  GestalttherapieGestalt Coaching en CounselingEFT /TappingLichaamswerkSurftherapieMassage

  Bericht

  Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

  Dit formulier vraagt je naam en e-mail adres zodat Sabine van Studio Liefde met je kan communiceren. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

  Contact